خبرگزاری شبستان

شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲

السبت ١٠ رمضان ١٤٤٤

Saturday, April 1, 2023

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : اجتماعی - شهری و رفاهی زمان :   ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ - ۰۹:۴۸ شناسه خبر : ۹۰۰۸۶۶
شبستان گزارش می دهد:
نسخه مجازی مقابله با کرونا/ لبخند و امید نسخه شفابخش
جریان مثبتی که این روزها در فضای مجازی ایجاد شده است می تواند تا اندازه ای از التهاب و نگرانی های ناشی از شیوع کرونا بکاهد و روحیه امید و نشاط را برای جامعه به ارمغان آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، عصمت پناهی: حدود دو هفته از شیوع ویروس کرونا در ایران می گذرد و طبق آمارهای اعلامی وزارت بهداشت ۱۵۰۱ نفر به کرونا مبتلا شده و ۶۶ نفر نیز فوت کرده اند. در میان اخبار شیوع و گسترش کرونا ویروس، اخبار و جریان سازی های موجود در فضای مجازی است که در ایجاد تنش، استرس و اضطرب در جامعه نقش آفرینی می کند. 

 

اخبار ضد و نقیض و گاه غیر علمی و غیرکارشناسی شده ای که این روزها نقل محافل فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شده است و در کنار استرس اینکه «نکنه کرونا گرفته باشم» و یا «اگه کرونا بگیرم،‌ چی میشه؟» بر میزان اضطراب مردم افزوده و به دغدغه و چالشی جدی برای آنها تبدیل شده است.

 

در میان انبوه خبرهای منفی که درباره شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی و به ویژه شبکه های اجتماعی در حال انتشار است، تعدادی از کاربران با راه اندازی چالش هایی، تلاش می کنند تا فضای جامعه را به سمت امید، آرامش و کاهش استرس و تنش هدایت کنند.

 

 

چالش «کرونا را شکست خواهیم داد»، چالش «لبخند» برای مقابله با کرونا از جمله چالش هایی است که این روزها توسط کاربران فضای مجازی راه افتاده است و با به اشتراک گذاری تصاویر و فیلم هایی از لحظات شاد و لبخندهایشان، از دوستان و آشنایان خود می خواهند تا به این چالش ها بپیوندد.

 

هشتک های «ایران قدردان شماست»،‌ «همیشه در یادمان خواهید ماند» به همراه تصاویری از خدمات رسانی پزشکان، پرستاران و دست اندرکاران فعال در عرصه مقابله با کرونا نیز در فضای مجازی در حال انتشار است. کاربرانی که جریان ساز اینگونه هشتک ها و چالش ها در فضای مجازی هستند، تلاش می کنند تا با انبوه ناراحتی، غم و اندوهی که به واسطه خبرهای کرونایی، اقشار مختلف جامعه با آنها مواجه هستند، مقابله کنند و روحیه امید را به تن جامعه بدمند.

 

 

قدردانی از تلاش ایثارگران خط مقدم مقابله با کرونا علاوه بر تقویت روحیه این عزیزان، این پیام را می رساند که مردم همواره حواسشان به اقدامات مثبت مسئولان و دست اندرکاران در عرصه های مختلف خدمت رسانی هست.

 

«فاطمه صفویه» پژوهشگر فضای مجازی نیز درخصوص چالش های مثبت ایجاد شده در فضای مجازی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: چالش های مثبت ایجاد شده در فضای مجازی بیانگر پویایی جامعه و امید به آینده ای است که در آن جامعه موج می زند. این اقدامات نشان می دهد جامعه در حال گذار از شرایط بحران است و تا اندازه ای بازار داغ شایعات را نیز سرد می کند.

 

«محمدجواد فروتن» نیز درخصوص تاثیر چالش های ایجاد شده در فضای مجازی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: تقویت امید و ایجاد سرزندگی در میان افراد جامعه به صورت مجازی نشانه خوبی است و کاربرانی که چالش هایی در راستای روحیه دهی به هموطنانمان ایجاد کرده اند در واقع می خواهند امید به آینده را در جامعه تقویت کنند و با این رویکرد قدرت مقابله با بیماری های مسری نظیر کرونا را افزایش دهند.

 

جامعه شناس خاطرنشان کرد: مسئولان باید از ظرفیت مشارکت مردمی برای مقابله با ویروس کرونا استفاده کنند و با تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های به هنگام مسئولان شاهد از بین رفتن ویروس کرونا در کشور باشیم.

به هر روی کشور روزهای پرتلاطمی را پشت سر می گذارد. مردم، مسئولان، دولتمردان، جامعه ‌پزشکی، دانشگاهیان، نیروهای مسلح و همه و همه در کنار هم برای مقابله با کرونا ویروس بسیج شده اند. همه می دانیم برای مقابله با این ویروس مسری علاوه بر داشتن طرح و برنامه، تجهیزات و امکانات به امید و روحیه قوی نیاز داریم. فضای مجازی فرصتی است تا با انتشار خبرهای خوب و اقدامات انجام شده و موفق برای مقابله با کرونا، روحیه امید را در بدنه جامعه بدمیم. 

 

این فرصت می تواند با انعکاس تصاویری از حضور یگان های ویژه نیروهای مسلح و مقابله میدانی و پاکسازی معابر، تلاش های بی وقفه جامعه پزشکی، اقدامات پرسنل شهرداری ها برای خدمت رسانی به شهروندان و پاکسازی وسایل نقلیه عمومی و معابر در فضای مجازی نقش بندد و یا با راه اندازی چالش های لبخند، هشتک های ایران قدردان شماست، ایثارگری شما را فراموش نمی کنیم، کنارتم هموطن، کرونا را شکست می دهیم و ... سایر چالش های امید بخش، روحیه امید و نشاط را در جامعه بدمد. چراکه امید مهم ترین مولفه و نیروی محرکه برای مقابله به هر اقدام غیرممکنی است.

 

 

 

پایان پیام/47

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاری حوزه های علیمه و آموزش و پرورش در گفت و گو با شبستان:

روحانیت؛ معرف اسلام با محتوای فاخر در فضای مجازی باشد

حجت الاسلام نیکزاد گفت: امروز روحانیت در فضای مجازی که به تعبیر حضرت آیت الله جوادی آملی فضای حقیقی است؛ نیازمند شناخت دقیق از آن و سواد رسانه در اشکال مختلف برای تولید محتوای فاخر و معرفی اسلام رحمانی است.

اخبار برگزیده شبستان