در کارگروهی ۲ روزه بررسی می شود؛
همکاری های تهران و باکو در حوزه ارتباطات
ایران و جمهوری آذربایجان در راستای توسعه روابط تجاری و اقتصادی در قالب کارگروهی توسعه همکاری ها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه های زیر ساختی ارتباطی، توسعه اینترنت، فضا و ماهواره، امنیت سایبری در فضای مجازی، خدمات پستی بررسی می کنند.
|
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، جمهوری آذربایجان در سال 2018 هشتمین شریک عمده جمهوری اسلامی ایران در حوزه های غیر نفتی بود. حجم تجارت غیر نفتی میان جمهوری آذربایجان و ایران در آوریل تا دسامبر سال 2018 (فروردین تا دی ماه سال 1397) 702 هزار و 62 تن و معادل 326.91 میلیون دلار بوده است. حجم تجارت غیر نفتی میان ایران و جمهوری آذربایجان در مقایسه با یک سال قبل 32.7 درصد از نظر وزنی و 35.49 درصد به لحاظ ارزش دلاری افزایش یافته است .
ایران در این مدت گاز طبیعی مایع، فلزات و لوله های فولادی به جمهوری آذربایجان صادر کرده است . واردات ایران از جمهوری آذربایجان در این مدت نیز 36 هزار و 255 تن محموله به ارزش 13 میلیون و 650 هزار دلار بوده که در سنجش با بازه زمانی مشابه یک سال قبل 15.5درصد از نظر وزنی و 16.85 درصد از لحاظ ارزشی افزایش یافته است . محصولات عمده وارداتی ایران از جمهوری آذربایجان در ماه های فروردین تا دی ماه امسال آهن کربن، خوراک دام و جو بوده است.
حجم روابط تجاری دو کشور نشاندهنده عزم راسخ آنها برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی است و به تازگی نیز توسعه همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در قالب دومین کارگروه دو کشور در باکو در حال بررسی است.
این کارگروه 2 روزه از روز گذشته (چهارشنبه 25 اردیبهشت) به سرپرستی «حسین جوشقانی»، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشورمان و «المار ولی زاده»، معاون وزیرراه، ارتباطات و فنآوری پیشرفته جمهوری آذربایجان با حضور هیات کارشناسی دو کشور آغاز شد.
مذاکرات کارشناسی ایران و جمهوری آذربایجان در قالب 6 کارگروه تخصصی شامل همکاری در حوزه های زیر ساختی ارتباطی، توسعه اینترنت، فضا و ماهواره، امنیت سایبری در فضای مجازی، خدمات پستی و پست بانک، مدیریت فرکانسها و سیگنالهای تلویوزیونی و رادیویی و نیز تلفن های همراه در مناطق مرزی دو کشور بررسی می شود.
ایرنا از باکو گزارش داده است که حسین فلاح جوشقانی همکاری دوجانبه و چندجانبه میان کشورهای همسایه و منطقه و به خصوص میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه ارتباطات را بسیار مهم عنوان کرده و همکاری های منطقه ای چهار جانبه ایران، جمهوری آذربایجان، ترکیه و روسیه در این زمینه را مهم خوانده و اضافه کرده است: چهار کشور می توانند در حوزه های ارتباطاتی مختلف از جمله فضایی ، استارتاپ و سایر عرصه های فنآوری های اطلاعات همکاریهای خوبی داشته باشند.
المیر ولی زاده نیز مهمترین هدف دومین کارگروه ایران و جمهوری آذربایجان را گسترش همکاری دو کشور در حوزه های ارتباطات و فنآوری اطلاعات عنوان کرد و افزود: این مذاکرات می تواند بسترهای جدیدی در این حوزه ایجادکند و جای خوشحالی است که هردوطرف علاقه خاص برای گسترش همکاری دارند.
این گزارش می افزاید: در پایان این کارگروه دو روزه قرار است یک پروتکل نهایی مبنی میان طرفین امضا شود .
یادآور می شود: در راستای توسعه روابط اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان «رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان 29 فروردین ماه با هدف بررسی راهکارهای توسعه روابط ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه های مختلف اقتصادی و روند اجرای برخی طرح های مشترک سفری به این کشور داشت.
وی در اولین روز سفرش به جمهوری آذربایجان با «الهام علی اف»، رییس جمهوری این کشور دیدار و گفت وگو کرد. در این دیدار توسعه همکاری های تجاری و صنعتی دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این دیدار همچنین بر توسعه همکاری های منطقه ای با مشارکت کشورهای دیگر متطقه و حمایت از بخش خصوصی فعال در دو کشور تاکید شد./
پایان پیام/
50
ضمیمه :