خبرگزاری شبستان

سه شنبه ۶ فروردین ۱۳۹۸

الثلاثاء ١٩ رجب ١٤٤٠

Tuesday, March 26, 2019

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : اصفهان - زمان :   ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ - ۰۹:۰۴ شناسه خبر : ۷۷۳۴۹۰
شبستان گزارش می‌دهد:
مهمان کوچک سفره‌های هفت سین/ از ماهی قرمز چگونه نگهداری کنیم؟
ماهی قرمز طول عمر حداقل ۵ تا ۱۰ سال دارد که به ۲۵ سال هم می رسد؛ زندگی این مهمان نوروزی، بسیار بیشتر از آن ۱۰ روز و اندی است که ما فکر می کنیم. پس می توانیم با مهیا کردن شرایط مناسب برای زندگی این دوست کوچک، در کنارش احساس بهتری داشته باشیم.

خبرگزاری شبستان-آران و بیدگل: ماهی قرمز، تاریخی چند هزار ساله را پشت سر نهاده تا امروز به عنوان قدیمی‌ترین ماهی خانگی یا زینتی به حوض خانه‌های مردم و آب نماهای عمومی راه یافته است و مهمان کوچک نوروزی سفره‌های هفت‌سین ایرانیان شده است.

 

اگرچه ماهی قرمز در شمار اجزای اصلی هفت سین به شمار نمی رود و نهادن آن از رسوم جوان است -شاید به همین خاطر در آثار نقاشان قاجاری دیده نمی شود- اما اکنون سال‌هاست که خود به بخشی از جذابیت‌های نوروزی تبدیل شده و میهمان همیشگی سفره هفت‌سین است. در فرهنگ معاصر ما نهادن ماهی قرمز بر سر سفره هفت‌سین یک رسم کاملا ایرانی به شمار می رود که در بین دیگر ملت‌ها مانند ندارد و ویژه ایرانیان است و جلوه این سنت زیبا را در آثار ادبی و هنری هنرمندان معاصر به خوبی می‌توان دید.

 

امروزه انواع زیبای ماهی‌قرمز در کارگاه های پرورش ماهی به دست پرورش‌دهندگان ایرانی پرورش داده می شوند و این مهمان کوچک اما زیبا، شادابی، تحرک و زیبایی خاصی به سفره هفت‌سین می دهد و بر شور و شوق کودکان می افزاید و آن ها را به خود جذب می کند.

 

جالب است بدانید این مهمان کوچک سفره های هفت سین طول عمری برابر با حداقل ۵ تا ۱۰ سال دارد که به ۲۵ سال هم می رسد. طول ماهی قرمز که به آن گُلد فیش نیز گفته می شود می تواند به بیش از ۲۵سانتی متر برسد. احتمالا شگفت زده شده اید! زندگی این میهمان نورورزی، بسیار بیشتر از آن ۱۰ روز و اندی است که اکثر ما فکر می کنیم. پس می توانیم با مهیا کردن شرایط مناسب برای زندگی این دوست کوچک، در کنارش احساس بهتری داشته باشیم. در این زمینه با رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل به گفت و گو نشستیم تا توصیه های او را برای نگهداری ماهی قرمز بشنویم.

 

 

دکتر امیر حسین شفیعیان با بیان اینکه ماهی قرمز به ازای هر سانتی متر طول، یک تا دو لیتر آب نیاز دار گفت: برای یک ماهی قرمز با طول ۳ سانتی متر به ظرفی با گنجایش ۳ تا ۶ لیتر آب نیاز است. این ماهیان در صورت سالم و شاداب بودن هیچ گونه بیماری را به انسان منتقل نمی کنند.

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه برای خرید یک ماهی قرمز باید ماهی را از نظر ظاهری بررسی کرد گفت: برای انتخاب ماهی قرمز لازم است که ماهی دارای تحرک مناسب، پولک های سالم و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم و... باشد. باله های شنای ماهی قائم و دم آن کشیده باشد و از تحرک لازم برخوردار باشد. بدن ماهی سالم بدون هیچ گونه برآمدگی و چشم های ماهی بدون بیرون زدگی و یا تورفتگی باشد. هنگام خرید، یک ماهی قرمز چابک با رنگ روشن تر انتخاب مناسب تری خواهد بود.

 

 دکتر شفیعیان در خصوص کیفیت آب مورد نیاز ماهی گفت: مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها بین ۶/۸ تا ۷/۵ و مطلبوب ترین دمای آب بیست الی بیست پنج درجه سانتی گراد است. اجازه ندهید آب ماهی گرم و یا از اکسیژن خالی شود. توجه کنید به سطح آب آمدن ماهی به دلیل کمبود اکسیژن است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل اظهار داشت: توصیه می شود از آب کلرزدایی شده برای تعویض آب ماهی استفاده شود. اگر از آب شرب شهری استفاده می کنیم باید آب مورد استفاده را برای کلرزدایی ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرار دهیم تا کلر موجود در آب از بین برود، سپس آب ماهی را تعویض کنیم.برای تعویض آب تنگ ماهی باید با آرامش یک چهارم از آب ظرف را خالی و سپس کم کم با آبی که یک روز قبل نگهداری شده جایگزین شود.

 

شفیعیان افزود: تنگ ماهی هر چند روز یکبار با استفاده از نمک طعام به میزان ۳۰ گرم در یک لیتر آب به مدت ۱۰دقیقه ضدعفونی شود. تنگ ماهیان را در معرض مستقیم و شدید نور آفتاب قرار ندهید. کمی سنگریزه کف تنگ ماهی بریزید زیرا علاوه بر زیبایی به خنثی سازی آمونیاک در آب کمک می کند، پیش از استفاده سنگریزه ها را زیر شیر آب بشویید.

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار ماهی ها خودداری کنید گفت: روزی یک یا دو بار به ماهیان غذا داده شود و هر بار به اندازه ای باشد که بلافاصله توسط ماهی مصرف شود. بیش از اندازه مجاز به آن ها غذا ندهید چرا که سبب مرگ ماهی می شود. توصیه می شود به ماهیان غذای مخصوص آماده داده شود و از ریختن نان خشک که باعث کثیفی محل نگهداری و مریض شدن ماهی می شود خودداری کنید.اگر مواد غذایی در پنج دقیقه خورده نشد آن را از روی سطح ظرف خارج کنید.

 

دکتر شفیعیان با بیان اینکه ماهی قرمز نباید در آب های آزاد و منابع آبی رها سازی شود گفت: بهترین مکان برای رها سازی حوضچه ها و استخرهای موجود در پارک های شهر است./

 

پایان پیام/513

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

حجت الاسلام بابایی:

۴۰ هزار نفر امسال در استان اصفهان معتکف شدند

مسئول تشکل های دینی و مذهبی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان گفت: ۴۰هزار نفر امسال در ۴۸۰ مسجد استان اصفهان معتکف و در آیین عاشقی با معبود شرکت کردند.

اخبار برگزیده شبستان