به گزارش خبرنگار سیاسی
خبرگزاری شبستان،
«علی اکبر صالحی» در حاشیه دوازدهمین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بسته پیشنهادی اروپا گفت: اروپایی ها مدتی است متعهد شده اند تا برای جبران خلا به وجود آمده در برجام، مکانیسمی را ایجاد کنند تا بهره مندی ایران از شرایط اقتصادی برجام محقق شود.
ریس سازمان انرژی اتمی در مورد پیشنهاد اروپا افزود: یکی از طرحهای آنها مطرح کردن spv بوده است که این پیشنهاد به گفته مقامات اروپایی در حال نهایی شدن است. از آنجا که ایجاد اجماع میان 27 کشور عضو اتحادیه اروپا کار آسانی نیست، اروپایی ها اعلام کرده اند تمام تلاش خود را برای به سرانجام رسیدن این پیشنهاد انجام می دهند.
وی اظهار کرد
، بر اساس وعده ای که اروپایی ها داده اند، امیدوار هستیم تا پایان سال میلادی جاری، بسته پیشنهادی اروپا اجرایی شود.
صالحی اظهار کرد، بر اساس خبری که اخیرا دریافت کرده ام و کمیسیونر اروپا نیز بر آن تاکید داشت، از این پس قرار است تمامی معاملات نفتی اتحادیه اروپا با کشورهای دیگر که حجمی بالغ بر 300 میلیارد یورو را در بر می گیرد، فقط با یورو انجام شده و دلار کنار گذاشته شود.
وی گفت: تا پیش از این اتحادیه اروپا 85 درصد از هزینه نفت خریداری شده از دیگر کشورها را به شکل دلار پرداخت می کرده که با این مکانیسم، از این پس تمامی هزینه ها با یورو پرداخت خواهد شد.
رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: اگر این مکانیسم محقق شود، دلار به عنوان واحد پولی جهانی در انزوا قرار خواهد گرفت و آمریکا از شرایط یکه تازی خود در استفاده از دلار جدا خواهد شد.
صالحی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اگر بسته پیشنهادی اروپا انتظارات ایران را برآورده نکند چه تصمیمی از سوی دولت اتخاذ می شود گفت: بسته پیشنهادی اروپا با مشاورت همکارانمان در ایران تدوین می،