خبرگزاری شبستان

شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۸

السبت ١٩ صفر ١٤٤١

Saturday, October 19, 2019

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : چهارمحال و بختیاری - زمان :   ۱۳۹۷/۶/۱۰ - ۰۷:۵۰ شناسه خبر : ۷۲۴۹۸۰
شبستان گزارش می دهد
نان بی کیفیت مهمان سفره مردم چهارمحال و بختیاری
نان باکیفیت و خوش پخت یکی از مطالبات همیشگی مردم چهارمحال و بختیاری است اما با وجود اقداماتی که از سوی مسئولان مربوطه انجام گرفته همچنان مردم از نان بی کیفیت و دورریز آن گلایه مند هستند.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری؛ دور ریز زیاد، خمیر بودن بخش هایی از نان، استفاده از جوش شیرین و طبخ نامطلوب عمده نارضایتی مردم از بی کیفیتی نان در نانوایی ها با آرد سهمیه ای و حتی آزادپز است.

 

اما با وجود آزادسازی قیمت آرد و نان به بهانه افزایش کیفیت همچنان عرضه نان بی کیفیت در این استان ادامه دارد، هرچند انتظار می رفت با افزایش نانوایی های سطح شهر که البته بیشتر در قالب واحدهای آزادپز هستند با ایجاد فضای رقابتی شاهد افزایش کیفیت نان باشیم اما این امر نه تنها محقق نشد بلکه با وجود آزادسازی قیمت آرد و نان به بهانه افزایش کیفیت همچنان شاهد پخت و عرضه نان بی کیفیت در استان هستیم.

 

برخی کارشناسان بی توجهی به نحوه پخت نان از سوی مسئولان را یکی از علل بی کیفیتی نان عنوان و توصیه می کنند باید بر نحوه پخت خبازی ها نظارت بیشتری انجام گیرد، هرچند مسئولان مدعی هستند نان عرضه شده در استان نسبت به استان های همجوار از کیفیت بهتری برخوردار است و در سال های اخیر اقدامات بسیاری برای ارتقای سطح کیفی این ماده غذایی صورت گرفته اما همچنان نان باکیفیت به دست مردم نمی رسد.

 

 به گفته نعیم امامی، رئیس صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری هم اکنون 750 نانوایی دولتی و 200 نانوایی آزادپز در این استان در حال فعالیت است و در سال جاری بیش از 20 هزار بازرسی از این واحدها انجام گرفته است.

 

وی افزود: در این بازرسی ها بیش از 300 تخلف کشف شده که از این تعداد 84 مورد تخلف رعایت نکردن بهداشت، 63 مورد درج نکردن قیمت، 68 مورد کم فروشی و تقلب و 47 مورد نیز به دلیل گرانفروشی بوده است.

 

انان

 

رئیس صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بازرسی و نظارت بر نانوایی ها بیش از سایر واحدهای صنفی انجام می شود و با تشدید نظارت ها و پلمپ نانوایی های متخلف تلاش می شود نان عرضه شده به مردم از کیفیت بیشتری برخوردار شود.

 

عبدالله رضوی، رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به علل بی کیفیت نان پخت شده در استان اشاره کرد و گفت: در حالی که طی سال های اخیر قیمت حامل های انرژی، دستمزد کارگر و نرخ بیمه افزایش پیدا کرده اما به تناسب آن قیمت نان افزایش چندانی نداشته و همین امر سبب شده تا فعالیت نانوایی ها توجیه اقتصادی نداشته باشد و شاطران قدیمی و متبحر این شغل را رها کرده و زمینه برای ورود افراد مبتدی فراهم شود.

 

وی بابیان اینکه آرد عرضه شده به واحدهای نانوایی از گندم تولید شده در استان تامین می شود، تصریح کرد: گندم های تولیدی استان کیفیت بالایی ندارد و به سبب سن زدگی به ویژه در سال های گذشته مرغوبیت خود را از دست داده است.

 

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تخصیص یارانه بیشتر برای واحدهای نانوایی، افزایش قیمت نان و آموزش نانوایان غیرماهر را از مهمترین راهکارهای افزایش کیفیت نان برشمرد.

 

یک نانوا نیز آرد بی کیفیت را دلیلی اصلی کیفیت پایین نان عنوان کرد و گفت: آردهایی که به واحدهای نانوایی داده می شود نه تنها یک دست نیستند بلکه کیفیت مطلوبی هم ندارند و همین امر سبب می شود تا در پخت نان با مشکل مواجه شویم.

 

نان

 

وی تصریح کرد: مردم از ما گلایه دارند که در پخت مناسب نان کوتاهی می کنیم و نمی توانیم نان مرغوب به آنها عرضه کنیم اما واقعیت این است که زمانی که آرد بی کیفیت باشد ما هرچقدر تلاش کنیم نمی توانیم نان باکیفیت تولید کنیم.

 

از سوی دیگر مسئولان جهاد کشاورزی مدعی هستند که سن زدگی در گندم زارهای استان به طور کامل مهار شده و با تعویض ارقام گندم دیم و آبی، کیفیت گندم های تولیدی در استان در حال افزایش است.

 

حمیدرضا دانش، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: 27 هزار هکتار از مزارع گندم استان به طور کامل سم پاشی شده و سن زدگی در این مزارع به کمتر از یک درصد رسیده است.

 

وی ادامه داد: 75 درصد تولید گندم در استان از مزارع آبی بدست می آید که مشکل پروتئین ندارد و گلتون آن بالای 11 و نیم درصد است.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بابیان اینکه گلوتن مزارع دیم استان نیز در حد متوسط قرار دارد، تصریح کرد: در این خصوص سعی شده با تعویض ارقام گندم و توزیع آن در بین کشاورزان از سال زراعی جدید، گندم های باکیفیت تری در مزارع دیم استان کشت شود.

 

اما در کنار تبعات اقتصادی و اجتماعی طبخ نان بی کیفیت، هدر رفت آب و از بین رفتن سرمایه های کشور نیز از اهمیت بالایی برخوردار می شود.

 

نان

 

هاشم فاطمی، یک کارشناس حوزه آب چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: برای تولید هرکیلوگرم گندم بین 1300 تا 1500 لیتر آب مصرف می شود که به اصطلاح به آن آب مجازی گفته می شود.

 

وی تصریح کرد: برای پخت هر قرص نان 200 کیلوگرم آرد استفاده می شود که با این حساب برای هر قرص نان 270 لیتر آب مصرف می شود.

 

این کارشناس حوزه آب چهارمحال و بختیاری بابیان اینکه در ایران 30 درصد تولیدات مواد غذایی، میوه و سبزیجات دور ریز می شود، افزود: سالانه 20 میلیارد مترمکعب آب از این طریق هدر داده می شود و دورریز نان در این هدر رفت نقش بسزایی دارد.

 

با این وجود حکایت تلخ نان بی کیفیت در چهارمحال و بختیاری سال ها است که مردم را درگیر خود کرده و راهکارهایی که تاکنون به مرحله اجرا درآمده نتوانسته بر افزایش کیفیت نان تاثیری داشته باشد.

 

مردم انتظار دارند که هم افرادی که در تهیه گندم فعال هستند و هم نانوایان و هم ناظران امر در تولید و عرضه نان باکیفیت به مردم بیش از پیش اهتمام ورزند.

 

گزارش: سجاد عباسی

 

پایان پیام/361
کلید ‫واژه‌ها:
|
|
|

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

امام جمعه شهرکرد:

باور به عالم بودن و بصیر بودن خداوند باید در انسان تقویت شود

حجت الاسلام نکونام با اشاره به اینکه باور به عالم بودن و بصیر بودن خداوند باید در انسان تقویت شود گفت: همه باید به این باور برسد که هیچ‌گاه از منظر پروردگار غایب نیستند.

اخبار برگزیده شبستان