خبرگزاری شبستان

دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲

الاثنين ٥ رمضان ١٤٤٤

Monday, March 27, 2023

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : مازندران - زمان :   ۱۳۹۷/۵/۲۸ - ۱۱:۴۶ شناسه خبر : ۷۲۲۶۰۰

باقرالعلوم(ع) بنیانگذارنهضت علمی شیعه
یکی از کارشناسان مذهبی گفت: پایه گذاری نهضت علمی شیعه در دوران آن حضرت صورت گرفت و در زمان امام صادق(علیه السلام) تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری، حجت الاسلام محمدعلی کمیجانی، کارشناس مذهبی امروز(۲۸مرداد) در مراسم ویژه شهادت امام محمدباقر(علیه السلام) در جمع کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اوصاف ویژگی های اخلاقی این امام همام، گفت: پنجمین امام شیعیان جامع کمالات عبادی و اخلاقی به شمار می آمدند.

 

وی درخصوص بعد عبادی امام محمدباقر(علیه السلام) بیان کرد: درزیارت جامعه کبیره در مورد آن حضرت و اهل بیت(علیهم السلام) می خوانی که اهل بیت تنها مردم را به سوی خدا می خوانند و راهنمایی می نمایند؛ به خدا ایمان دارند و تسلیم خدا هستند.

 

حجت الاسلام کمیجانی با بیان اینکه امام (علیه السلام) دریای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکار ساخت به باقرالعلوم شهره شد، افزود: برقراری حوزه های درسی و مباحث و گفتمان های علمی و اعتقادی، پرورش شاگردان در عرصه های مختلف علمی و مبارزه با اندیشه ها و عقاید جامعه اموی آن زمان عمده فعالیت علمی آن حضرت بوده است.

 

وی با بیان اینکه مقام علمی امام باقر(علیه السلام) به اندازه ای عظیم بوده که حتی مخالفان آن حضرت به آن جایگاه معترف بودند، افزود:پایه گذاری نهضت علمی شیعه در دوران آن حضرت صورت گرفت و در زمان امام صادق(علیه السلام) تشکیل شد.

 

حجت الاسلام کمیجانی همچنین از مبارزه با خلفای بنی امیه بعنوان بعد سیاسی زندگانی امام محمدباقر(علیه السلام) یادکرد.

 

به گزارش شبستان، حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) در سوم ماه صفر (و طبق برخی روایات اول ماه رجب) سال ۵۷ هجرى قمری در مدینه منوره متولد شدند. پدر بزرگوارشان حضرت سیدالساجدین امام زین العابدین (علیه السلام) و مادر گرامیشان فاطمه بود. لقب ایشان «باقرالعلوم» است. دوره امامت آن حضرت پس از شهادت پدر بزرگوارشان، ۱۹ سال به طول انجامید.

 

امام محمد باقر (علیه السلام) سرانجام در هفتم ذی الحجه سال ۱۱۴ هجری در سن ۵۷ سالگی و با توطئه هشام بن عبدالملک از خلفای اموی در مدینه منوره مسموم شد و به شهادت رسیدپیکر پاک و مطهر آن حضرت در قبرستان بقیع در مدینه به خاک سپرده شد.

 

پایان پیام/286

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

نماینده ولی فقیه در مازندران:

مدیران برای توسعه و پیشرفت مازندران جهادی عمل کنند

حجت الاسلام محمدی لائینی برلزوم ورود جهادی مدیران در تمامی حوزه ها برای تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: اگر هر مدیری در حوزه مدیریت خودش موانع را کاملا شناسایی می‌کرد خوب بود و به مهار تولید و رشد تورم می‌انجامید.

اخبار برگزیده شبستان