به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، حسین شاهینی در شورای معاونین جهاد کشاورزی استان سمنان، با اشاره بهضرورت اجرای سیستمهای نوین آبیاری در استان گفت: وی با اشاره به ضرورت توسعه سیستم های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان سمنان افزود : شرایط نامناسب اقلیمی و محدودیت منابع آب از یک سو و ضرورت حیاتی تأمین آب و غذای سالم برای جمعیت حال و آینده با رویکرد توسعه پایدار از سوی دیگر سبب شد تا مسئولان در راستای افزایش بهره وری آب کشاورزی ، توسعه سامانه های نوین آبیاری را به عنوان مؤثرترین اقدام در این زمینه مورد توجه قرار دهند.
شاهینی تصریح کرد: صرفهجویی بیشتر در هزینه تولید در بخش کشاورزی، مدیریت مصرف منابع آبی، افزایش راندمان آب، حفظ اراضی کشاورزی موجود و جلوگیری از کاهش سطح زیرکشت و افزایش همزمان عملکرد در واحد سطح از جمله مهمترین اهداف و چشماندازهای جهادکشاورزی در اجرای طرحهای آبیاری تحتفشار است.
وی به جدی بودن مشکل کمآبی در استان سمنان و اقدامات جهادکشاورزی استان اشاره داشت وادامه داد: در این راستا سیستمهای آبیاری تحت فشار در پنج هکتار از اراضی زراعی و باغات این استان اجرا شده است.
شاهینی با بیان اینکه در یک برنامه 10 ساله 60 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان مجهز به سیستمهای نوین آبیاری و از جمله سیستم آبیاری تحتفشار خواهند شد اضافه کرد: بخش عمده هزینه طرحهای آبیاری تحتفشار به صورت بلاعوض از سوی دولت تامین و تنها 15 درصد هزینه توسط بهرهبرداران بخش کشاورزی تامین میشود که آن نیز به صورت تقسطی از کشاورزان اخذ میشود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، با اشاره به کاهش بارندگیها در کشور و از جمله در استان سمنان خاطرنشان کرد: همین ایجاب میکند بهرهبرداران بخش کشاورزی ضمن مدیریت مصرف، راندمان و بهرهوری آب در اراضی خود را افزایش دهند.
شاهینی با بیان اینکه اجرای این طرحها تا پایان سال 97 نیز ادامه مییابد از بهرهبرداران و کشاورزان استان خواست که از فرصت ایجاد شده برای تجهیز مزارع و باغات خود به سیستمهای نوین آبیاری استفاده کنند.
وی محدودیت آب را یکی از مهمترین مشکلات حوزه کشاورزی در استان سمنان دانست و تأکید کرد: ازاینرو مصرف بهینه منابع آبی از مهمترین اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی است و طرحهای زیادی مانند احداث استخرهای ذخیره آب، لایروبی قنوات، انتقال آب کشاورزی به اراضی از طریق لولههای انتقال آب و مکانیزاسیون آبیاری با همکاری کشاورزان این استان اجرایی شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان یادآور شد: هیچ محدودیتی در اعطای تسهیلات در این بخش وجود ندارد و به هر میزان که متقاضی در استان باشد؛ برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی خواهند شد.
شاهینی با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین آبیاری متوسط عملکرد محصول را بیش از 30 درصد افزایش می دهد تصریح کرد: اجرای این سیستمها متوسط مصرف سم و کود شیمیایی را نیز تا 25 درصد کاهش میدهد.
وی افزایش سهم سامانه های آبیاری موضعی نسبت به آبیاری بارانی، تقویت بخش نظارت عالی بر فرآیند مطالعه،اجرا و بهرهبرداری،استفاده از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای سازمان جهاد کشاورزی در راستای توسعه طرح را برخی از برنامههای آینده در راستای اجرای این طرح عنوان کرد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد : با هدف افزایش بهره وری آب در اراضی کشاورزی خرد و پراکنده ، اجرای سیستمهای نوین آبیاری از طریق مکانیزم تجمیع آب در دستور کار قرار دارد.
پایان پیام/
276