خبرگزاری شبستان

چهارشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۸

الأربعاء ٢٠ رجب ١٤٤٠

Wednesday, March 27, 2019

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : ایلام - زمان :   ۱۳۹۷/۴/۴ - ۱۴:۱۸ شناسه خبر : ۷۱۲۷۰۷

توجه ویژه به کیفیت آرد و نان از سوی آحاد جامعه ضروری است
خبرگزاری شبستان: مدیرکل استاندارد ایلام، گفت: به لحاظ حفظ سلامت جامعه، کنترل کیفیت کالاهای تولیدی به‌خصوص آرد و نان از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد و تحقیقات این استان، مهناز همتی، با اعلام این مطلب، اظهار کرد: بر این اساس در برخی از استانداردهای ملی ایران به‌صورت خاص، بندی به نام افزودنی‌های غیرمجاز وجود دارد که بر اساس این بند هیچ تولیدکننده‌ای حق اضافه کردن ماده غیرمجاز در تولید فرآورده خود را ندارد.

 

وی، ابراز کرد: در فرآورده نان یکی از این مواد غیرمجاز بلانکیت یا جوهر قند بوده که برای رنگ‌بری و سفید کردن قندها استفاده می‌شود و در استاندارد ملی ایران به شماره 2628 «ویژگی‌های نان سنتی» بلانکیت به‌عنوان ماه غیرمجاز برای افزودن به نان تعریف‌شده است که در صورت استفاده از آن در تولید نان و مصرف مداوم نان رنگ‌بری شده، عوارض جبران‌ناپذیری گریبان گیر مصرف‌کننده می‌شود.

 

همتی، گفت: متخلفان از این ماده به‌ویژه در نان‌های بربری و سنگک ماشینی برای سفید کردن نان به کار می‌برند و برخی از نانوایان از این ترکیب گوگردی باهدف تخمیر و آماده شدن زودهنگام آن، افزایش خاصیت کششی خمیر و نیز سفید شدن نان، در خمیر آن استفاده می‌کنند اما به دلیل زیان‌های بهداشتی باید این مهم توسط مراجع ناظر مربوطه کنترل و با استفاده‌کننده آن برخورد جدی شود.

 

وی، یادآور شد: استفاده از بلانکیت در تولید آرد سفید و پخت نان بسیار خطرناک است و مصرف نان حاوی این ماده شیمیایی علاوه برافزایش ضریب ابتلا به سرطان موجب از بین رفتن پرزهای روده و معده، بی‌اثر سازی آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن و اختلالات گوارشی، پوستی و چشم می‌شود.

 

همتی، افزود: در برخی استانداردها همانند استاندارد شماره 69 (استاندارد ملی شکر) و 3680 (استاندارد ملی قند)، نیز حد مجاز برای استفاده از این ماده تعریف‌شده است که این حد مجاز حداکثر 10 قسمت در میلیون می‌باشد.

 

مدیرکل استاندارد ایلام، گفت: نانوایی‌ها به‌جز آرد، نمک، آب، مایه‌خمیر بهداشتی و سبوس مورد مصرف در خوراک انسانی، حق استفاده از هیچ ماده دیگری را در پخت نان ندارند، مردم باید بدانند خمیر حاوی بلانکیت در حد سم‌های خطرناک برای سلامتی انسان است و در صورت خرید نان بیش‌ازحد سفید، مراتب را به مراکز بهداشتی برای پیگیری تخلف مصرف بلانکیت اطلاع دهند.

 

گفتنی است، سفید بودن نان نشان مرغوبیت و کیفیت نیست بلکه نان مغذی باید درصد مناسب سبوس داشته باشد که سبب تیره شدن رنگ آن می‌شود.

پایان پیام/92
کلید ‫واژه‌ها:
|
|
|

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

اجرای طرح آرامش بهاری در سطح ۹ بقعه متبرکه ایلام/۱۴۸ زائرسرای بقاع متبرکه ایلام آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، گفت: طرح آرامش بهاری در استان ایلام از ۲۸ اسفند تا ۱۴ فروردین‌ماه سال جاری در سطح ۹ بقعه متبرکه شاخص این استان خبر داد.

اخبار برگزیده شبستان