خبرگزاری شبستان

شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

السبت ١٤ ذو القعدة ١٤٤٤

Saturday, June 3, 2023

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : مسجد و کانون ها - فعالیتهای مساجد زمان :   ۱۴۰۲/۲/۱۵ - ۱۰:۳۵ شناسه خبر : ۱۲۶۴۶۷۲
مساجد ماندگار
مسجد لواسانی؛ از جاذبه‌های مذهبی محله عودلاجان تهران
مسجد شیخ عیسی لواسانی در محله امین حضور تهران(عودلاجان) یکی از جاذبه‌های ماندگار و مذهبی این منطقه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد شیخ عیسی لواسانی در محله امین حضور تهران(عودلاجان) خیابان جاویدی و نزدیک خانه آیت الله مدرس واقع شده است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی این مسجد در نزدیکی مجتمع تجاری امین حضور و آستان حضرت امامزاده یحیی(ع) و حضرت امامزاده محمد(ع) قرار گرفته است.

 

این مسجد یکی از جاذبه های مذهبی محله عودلاجان تهران است که سال ساخت آن مربوط به دوره قاجار (سال ۱۲۴۹ شمسی) است و با توجه به عمر طولانی آن همچنان کاربری خود را حفظ کرده است. سردر مسجد کاشی های دوره قاجاری است و ورودی های کوچک کنار مسجد که مسدود هستند، هم دور تا دور و سردرشان تماما کاشی کار شده است.

 

 

 

 

مسجد دارای یک حیاط کوچک، باصفا و ستون ها و طاق های آجری که خبر از قدمت مسجد می دهد، نیز است. طاق های دندان‌موشی کار شده روی ستون های مستحکم هویت مسجد را نشان می دهد.

 

 

 

 

 

علت نامگذاری مسجد به نام لواسانی به دلیل حضور و امامت این مسجد توسط آیت الله عیسی لواسانی بود. وی فرزند ملاشکرالله لواسانی از مشاهیر و علمای آن دوره تهران بود.

 

 

 

آیت الله لواسانی مقدمات را نزد میرزا محمدحسن آشتیانی فرا گرفت و سپس برای ادامۀ تحصیل در سال ۱۳۱۲به نجف رفت و حدود ۱۰ سال در آنجا اقامت کرد و در فقه و اصول در درس شیخ محمدطه نجف تبریزی، سید محمد بحرالعلوم، آخوند شیخ محمدکاظم خراسانی، حاج میرزا حسین خلیلی، شیخ‌الشریعۀ اصفهانی و سید اسماعیل صدر شرکت کرد و بیشترین استفاده را از محضر میرزا حسین خلیلی و شیخالشریعه برد.

 

او پس از اتمام دوران تحصیل خود، از مدرسان معتبر حوزۀ علمیۀ نجف شد. لواسانی از حاج میرزا حسن نوری و سید مرتضى کشمیری اجازۀ روایت داشت . او در ۱۳۲۲ ق به تهران بازگشت و عهدهدار امور شرعی شد. شیخ عیسى در مسجد لواسانی اقامۀ جماعت میکرد و در منزل خود و مدرسۀ عالی سپهسالار به تدریس و وعظ و خطابه میپرداخت. آیت‌الله شهاب‌الدین مرعشی نجفی ــ از مراجع تقلید ــ از وی اجازۀ روایت داشته است.

 

منبع: دانشنامه بزرگ تهران، سایت جاذبه های استان تهران

 

پایان پیام/40

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛

مسجد در سیره امام رضا(ع) محل دیدارهای مردمی و رسیدگی به امور امت بود

حجت‌الاسلام مهاجرنیا با اشاره به جایگاه مسجد در سیره اهل بیت(ع)، گفت: امام رضا(ع) چه در دوران حضور در مدینة‌النبی(ص) چه پس از هجرت به ایران، مسجد را محل دیدارهای مردمی قرار دادند و ارتباطات گسترده‌ای همسو با این دیدارها در مسجد شکل گرفت.

اخبار برگزیده شبستان