خبرگزاری شبستان

شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲

السبت ١٠ رمضان ١٤٤٤

Saturday, April 1, 2023

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : مهدویت و غدیر - آخر الزمان زمان :   ۱۴۰۰/۶/۲۵ - ۱۰:۴۹ شناسه خبر : ۱۰۹۵۱۱۱

«بررسی تحلیلی روایات نشانه‌های ظهور» منتشر شد
کتاب «بررسی تحلیلی روایات نشانه‌های ظهور» به سفارش پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی منتشر شد.

خبرگزاری شبستان، گروه غدیر و مهدویت: کتاب «بررسی تحلیلی روایات نشانه های ظهور» به قلم آقای خدامراد سلیمیان و به سفارش پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی منتشر شد.

بر اساس این گزارش در چکیده این کتاب آمده است:

بحث «نشانه‌های ظهور و قیام حضرت مهدی علیه السلام» و به‌طور ویژه «نشانه‌های حتمی» در میان مباحث گسترده و گوناگون مهدویت از بحث‌هایی است که امروزه در کانون نگاه دوستداران و نیز مخالفان و دشمنان این باور قرار گرفته است.

روشن است که سخنان پیشوایان معصوم علیهم السلام، ـ در جایگاه استوارترین تکیه‌گاه برای باورهای دینی پس از آیات قرآن در این باره پرده از پدیده‌هایی بر می‌دارد که در آخرالزمان و در پیوند با ظهور و قیام امام مهدی علیه السلام، رخ خواهد نمود.

و البته برخی از این سخنان در گذر زمان تا امروز دگرگونی‌هایی مانند: نقل به معنا، تقطیع، تصحیف، و حتی جعل و تحریف را پشت سر گذاشته است که این خود دستاویزی برای مخالفان و دشمنان در القای شبهه در این زمینه شده، آسیب‌ها و تشویش‌هایی را نیز در پی داشته است.  

بررسی این روایات به‌ویژه از نگاه اعتبار منبع، سند، متن و دلالت آن بر محتوا، و نیز اشاره به برخی بسترهای صدور و نقل این روایات، موضوع این پژوهش است. در کنار آن، اشاره به برخی واژگان و پرداختن به کلیّات و بحث‌های پیرامونی آن می‌تواند کمک فراوانی به روشن‌ترشدن بحث نماید.

از این رو این پژوهش در پاسخ به این پرسش‌ بنیادین سامان یافته که: روایات نشانه‌های ظهور از نظر منبع، سند، دارای چه میزان اعتباری است؟ و متن و محتوای آن، چگونه تبیین و تحلیل می‌شود؟  

در این پژوهش با توجه به موضوع و نوع تحلیل و تبیینی که در بررسی روایات نشانه‌های ظهور شکل خواهد گرفت، و نیز گونه‌های روایات نشانه‌ها، به صورت بررسی و نقد منبعی، استنادی و محتوایی خواهد بود.

ره‌آورد این بررسی‌ها پس از بازنمایی اعتبار منبع و سند برخی روایات نشانه‌های حتمی ظهور، بی‌پایگی پاره‌ای از این روایات روشن شد. با این بیان که با توجه به جذابیت مضمون نشانه‌ها سخنانی در این باره از بنیان جعل و یا سخنانی دستخوش دگرگونی‌هایی شده است.

 

پایان پیام/49

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

آیه‌های مهدوی؛

منظور از غیب در آیه ۱۵۵ سوره مبارکه بقره

امام صادق(ع) در پاسخ به سوال از معنای غیب در آیه «الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ ...» فرمود: متقین شیعیان علی‌بن ابیطالب(ع) هستند و مراد از غیب «حجت غایب(عج)» است و شاهد آن آیه شریفه «فقل انّما الغیب الله»

اخبار برگزیده شبستان